piektdiena, 2012. gada 19. oktobris

Jelgavas komandas tūre

Kā viss sākās, ir jau zināms. Tomēr, kad pēdējā vakarā visi runājām, secināju, cik īpaši Dievs katru ir uzrunājis un atvedis uz Marka drāmu. Citus atveda caur zīmēm, kas izvērtās kā joks. Citi vienkārši ļoti vēlējās. Citus Dievs pārdabiski pieveda režisorei, un viņa pierunāja.
Puišus no Vasarsvētku draudžu apvienības bībeles skolas Mārtiņš uzrunāja ceturtdien. Neviens nepieteicās uzreiz. Alens bija pierakstījis numuru un jautāja Dievam, ko darīt. Nolēma, ja kāds nākošajā rītā ieminēsies kaut ko par Marka drāmu, tad viņš dosies. Nākamajā rītā brokastīs Alena draugs Nauris esot jautājis, ko tad viņš ar drāmu izdomājis, vai Dievs ir uzrunājis. Protams, tikko uzrunāja! Tā nu abi pēc lekcijām devās no Ozolniekiem uz Jelgavu. Nauris vēl autobusā noteicis: kas mani aiz mēles raustīja..!

Marka drāmas mēģinājumi citam bija lielāka cīņa, citam mazāka. Pirmajā izrādē bija īstas ugunskristības. Izrādi caurvija uztraukums, tika izlaisti daži notikumi, bet viss beidzās labi. Par laimi nebija pārāk daudz cilvēku pirmajā dienā un tas bija kā īsts ģenerālmēģinājums. Tomēr pāri visam cilvēki tāpat tika uzrunāti un izrāde viņus vienaldzīgus neatstāja :))

Otrā dienā pilī nekas īpaši netika sajaukts un aktieri jau bija nedaudz drošāki. Skatītāju bija vairāk, un kopumā bijām apmierināti un priecīgi par paveikto. Pirms izrādes Alisei izgāja celis no vietas un viņa nevarēja iztaisnot kāju, cik ļoti sāpēja. Lūdzām Dievu un Dievs vienā momentā dziedināja. Aleluja! Tas bija reāls apliecinājums mums visiem, ka Jēzus ir dzīvs un, ka viss, ko spēlējam Marka drāmā var notikt arī mūsdienās. Tas atgādināja aklā vīra dziedināšanu divās kārtās, apvienojumā ar nokaltušo roku, tikai viss notika ar kāju. Pirmo reizi lūdzot, nekas nenotika, bet pēc otrās reizes teicu: "Izstiep savu kāju!" un Alise izstiepa bez sāpēm, bez piepūles. Tas ļoti uzrunāja vairākus aktierus, ka pilnīgi lija prieka asaras. Slava Dievam par Viņa klātesamību!

Trešajā dienā viena meitene no aktieru komandas saslima tik ļoti, ka no gultas nevarēja izkāpt. Tas bija pēdējais, ko Dievs darīja, lai salauztu režisores kontroles iespējas pār visu notiekošo. Dievs mācīja atdot pilnīgi visu Viņa rokās. Amanda spēlēja slimās meitenes vietā. Vairs nesēdēja krēslā, vajadzības gadījumā rādot, kur jāiet Jēzum ar mācekļiem, vairs nebija priekšā papīra lapas ar visu, kas pēc kā notiek. Viņa no galvas nezināja visas lomas, kuras bija atveidojusi slimā meitene. Bet Dievs ir pāri visam. Un paldies, ka Viņš kārtējo reizi lika Viņam uzticēties ar pilnīgi visu, ka Viņš bija tas Kurš visu kontrolē. Ka Viņš ir režisors. Dievs šajās dienās kārtējo reizi apliecināja, ka Viņš ir Visuvaldītājs, ka viss ir Viņa rokās un, ka varam Viņam patiesi uzticēties. Amandai pašai šķita, ka visu ir atdevusi Dieva rokās, bet Viņš parādīja, ka tomēr nē. Un lika atdot pilnīgi visu.
Izrāde bija ļoti īpaša un lieliska! Cilvēki tika uzrunāti, bet mēs paši sapratām, ka esam kļuvuši viena laimīga ģimene. Nez vai laimīga, jo bija pēdējā izrāde, vai laimīga par iepazītajiem un iemīlētajiem cilvēkiem, vai laimīga par Dieva darbu pie katra no mums...? Laikam jau viss kopā!
Vairāki aktieri ir atzinušies, ka viņi ar lielāku degsmi lasa Bībeli. Ir cilvēki, kurus Dievs tik personīgi uzrunāja, pieskārās ar Savu mīlestību, ka tie iemīlēja Jēzu vairāk, ka sāka apzināties patiesības ceļu un sāka vairāk meklēt Dievu. Viena meitene rakstīja pateicību par to, ka tika ievilkta Marka drāmā un to, kā tas viss izmainījis viņas dzīvi. Ka viņai ir grūts posms dzīvē, bet caur Marka drāmu viņa sapratusi, kur jāiet, viņa sacīja, ka tika izglābta no nepareizā ceļa.

Patiešām, no sirds pasakos Dievam par visu, ko Viņš šajā laikā darījis pie katra aktiera un arī Marka drāmas saimniecisko palīgu sirdīm! Mēs Viņa darbus vēl redzēsim, jo šis ir tikai sākums!

Daži e-pastā saņemtie tekstiņi:

Inese: Tiešām, caur visu šo piedzīvojumu, kļuva reālākas un tuvākas attiecības ar Dievu.. lielāka interese par Bībeli.

Iesūtītie joki:
Režisore mācekļiem Jēkabam un Jānim par caurajiem tīkliem: "Jūs variet vēl atkāpties (no tīkliem), neesiet jau tuvredzīgi"

Režisors procesā:
"Tad kad jūs bla bla bla..."
"Kliedz vēl!"
"Kamēr Jānis tur ņigu ņegu ēd..."
"Sāksim ar blaugznām!"

Mācekļi Jēzum: "Jēzu palīdzi, man ir blaugznas!"
Māceklis Levijam: "Levij, Tu esi mans labākais draugs! Tu esi feisbukā? Tu tvīto?"

visu dienu vienā stundā norāvu jumtu (kāds izteicās)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru